ANE || Colleges

Met behulp van de ANE colleges verbinden we mensen en laten we hen ervaringskennis delen. Wij organiseren minimaal één college per twee maanden. We proberen de colleges te geven op de laatste donderdag van de maand. Soms lukt dat niet.

Eerstvolgende college(s)

Donderdag 29 april 2021 (Her)vinden van je kracht binnen de grenzen van je beperking

Beperkt en tóch volop in het leven staan? Hoe (her)vind je je kracht, wanneer je lichaam niet lijkt mee te werken? En welke rol speelt je omgeving daarbij? Annemiek Scheijde, lifecoach én zelf rolstoel gebonden, neemt ons mee aan de hand van verschillende voorbeelden in dit  inspirerend ANE college “(Her)vinden van je kracht”. Aanmelden via de link.



Hieronder onze impressies, verslagen of presentaties van eerdere colleges. Veel lees- en kijk plezier!

Eerdere Colleges

1 april 2021 Het verdwenen zelf Psychisch geweld laat diepe sporen na met spreker Tako Engelfriet. | Presentatie | Uitzending | Rapport WODC over huiselijk geweld | Film “Zij lijkt het probleem te zijn” | Boeken van Iris Koops 

25 februari 2021 Coöperatieve samenwerking in Ethiopië, hoe werkt dat? met sprekers Agnes Schaafsma en Ephraim Tsegay. | Presentatie | Uitzending

28 januari 2021 Erfelijkheid van armoede met sprekers Famke ten Brinke, Martin Pragt en Alex Schepel. | Animatiefilmpje | Filmpje Kinderamoede | Filmpje Martin Pragt- Vluchten |
Verslag | Uitzending

5 november 2020 Baancreatie voor ervaringsdeskundigen
met onderzoeker Saskia Andriessen, ervaringsdeskundigen Marcella van Vlooten en Jean Mark Vaatstra en ANE kartrekker Martin Hamelink. | Verslag | Powerpoint | Chat | Uitzending

21 oktober 2020 Wie heeft het hier nu voor het zeggen
Het Amsterdams Netwerk voor Ervaringskennis (ANE) en Stichting De Omslag organiseerden het webinar “Wie heeft het hier nu voor het zeggen” met als thema het opnieuw uitvinden van democratie en zeggenschap van alle burgers. 

2 september 2020 Beroepsmatig werkende ervaringsdeskundigen  in de Buurtteams!  Huis van de Wijk Slotervaart & Online
fysiek met Patrick Theunissen en Reinier Schippers en online met Berend de Groote en Esmeralda van der Naaten | Reportage | Foto’s

wo 17 juni 2020 Iedereen is ervaringsdeskundig
met Trudy Jansen | Verslag | Powerpoint | Video

4 maart 2020 Empowerment, mogelijkheden én misverstanden
met Max Huber en Lezing door prof.dr. Tine van Regenmortel | Download de lezing

26 februari 2020 Zelfregulatie
met Eddo Rats | Download de presentatie

19 februari 2020 Ervaringsdeskundigheid, activiteit en ondernemerschap
met Bram Vreeswijk | Download de presentatie

12 februari 2020 Gokken of dokken
met Raymond Aronds (Slicks) en Tamara de Bruijn (Jellinek preventieteam)
Download de presentatie

22 januari 2020 Luister eens!
met Herman Pasveer, trainer Vrijwilligersacademie | Download de impressie

11 december 2019 Werken in Buurtteams met ervaringsdeskundigen
met Reinier Schippers | Stand van zaken rond ervaringsdeskundigen in de Verbondsteams
Download de presentatie

4 december 2019 Terugval in dakloosheid
met Dr. Nienke Boesveldt | Download de presentatie

18 november 2019 Zonder ervaringsdeskundigen géén Participatiemaatschappij!
met Martin Stam en Linda Carolus | Download de presentatie

6 november 2019 Geef ervaringsdeskundigen de ruimte
met Saskia Keuzekamp | Download de presentatie

23 oktober 2019 “Je voelt je een loser wanneer je in de bijstand zit
met Tjerk Kamann en Merel van Sliedregt | Download de presentatie van Merel
Download de presentatie van Tjerk