ANE Nieuwsbrief april “Volle kracht vooruit”

Lente!

De ene dag 23 graden, de andere dag sneeuw. April doet wat hij wil! Het heeft ook wel wat als je het mij vraagt. Met volle kracht ontspringen de bladeren uit hun knoppen en overal zie je koppeltjes (dieren) ontstaan. Geniet jij er ook zo van? Misschien heb je gemerkt dat het ANE ook met volle kracht vooruit gaat. Dit jaar al drie mooie colleges, een uitdagende opdracht van de gemeente m.b.t. de buurtteams, uitbreiding van de kringen met een kring “Armoede” en een kring “Jongeren”. Én…we gaan door!


ANE groeit, doe je mee? We hebben bijeenkomsten gehad met nieuwe geïnteresseerden die mee willen bouwen aan onze doelen. Op 21 april presenteren de werkgroepen (= kringen) zich aan elkaar en bespreken we wat we dit jaar gaan doen. De leden van de kringen ontvangen daarvoor een persoonlijke uitnodiging. Wil je ook meedoen in een of meer van onze bestaande kringen. Laat het ons weten. Mail naar info@amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl.


ANE versterkt ervaringsdeskundigheid in nieuwe buurtteams Amsterdams Netwerk Ervaringskennis (ANE) heeft de opdracht om ervaringsdeskundigen een stevige basis te geven in de nieuwe buurtteams. Dat gaan we doen door stedelijk intervisie, netwerkbijeenkomsten en focusgroepen te organiseren. Met de opbrengsten hiervan dragen we bij aan de ontwikkeling van de buurtteams. Lees hier op de website van het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis meer.


Coöperatie en conferentie

Vanaf dit jaar is het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis (ANE) niet alleen een netwerk, maar ook een coöperatie. Dat betekent dat de zeggenschap over het netwerk nu ligt bij ervaringsdeskundigen. Dat neem niet weg dat iedereen die de visie en het doel onderschrijft van harte welkom is om mee te doen. Hoe dat werkt komt aan de orde in een conferentie die we woensdagmiddag 26 mei (save the date!) organiseren.


Voor in de agenda

Elke maand organiseren we een netwerkbijeenkomst. Noteer voor de komende periode de volgende data:

Woensdag 21 april: Bijeenkomst kringen (op uitnodiging)

Donderdag 29 april 15.00-16.30:  ANE College (Her)vinden van je kracht – binnen de grenzen van je beperking met Annemiek Scheijde. Aanmelden

Woensdag middag 26 mei: Conferentie ANE Coöperatie (nadere informatie en uitnodiging volgt)


Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl.  Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief stuur dan ook een email naar dit adres.