ANE ZOOM College “Wie heeft het hier nu voor het zeggen” een webinar georganiseerd samen met Stichting De Omslag

Het Amsterdams Netwerk voor Ervaringskennis (ANE) en Stichting De Omslag organiseren het webinar “Wie heeft het hier nu voor het zeggen” op woensdag 21 oktober 15.00-16.15 met als thema het opnieuw uitvinden van democratie en zeggenschap van alle burgers. 

Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze online bijeenkomst over het belang van eigenaarschap en inclusie in de stad. 

Graag stellen we jullie de sprekers voor:

Tine de Moor (Hoogleraar instituties voor collectieve acties in historisch perspectief, Erasmus Universiteit Rotterdam) zal in gaan op de geschiedenis van gemeenschappelijk beheer (de commons). Wat zijn de eigenschappen en succesfactoren van gemeenschappelijk beheer en kunnen we dat vertalen naar huidige initiatieven voor collectieve acties.

Frans Bieckmann (coördinator Fearless City’s) zal de ambitie toelichten die de stad Amsterdam heeft als een onbevreesde en inclusieve stad, waar democratie opnieuw uitgevonden wordt, met als ultiem doel een stad waar iedereen welkom is en zich veilig voelt.

Martin Stam (vh. lector Outreachend werken en innovatie HvA en kartrekker ANE) zal ingaan op de verbinding tussen de geschiedenis en ambitie van de gemeente Amsterdam; de missie is om een vorm te vinden voor en door een brede groep mensen die ‘aan de kant staan’.

Wanneer: Woensdag 21 oktober
Hoe laat: 15.00-16.15 (je ontvangt de ZOOM link na aanmelding)
Aanmelden: via de website van de participatiegids.nl