Enthousiast het nieuwe jaar in – Nieuwsbrief Amsterdams Netwerk Ervaringskennis – Februari 2021

Beste sympathisant en of deelnemers van het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis (ANE),

Vanuit mijn huisje in de Jordaan, naar buiten kijkend, zie ik een prachtige wit besneeuwde tuin. Nu ik kijk sneeuwt het weer! Ik vind het bijna onwerkelijk na een aantal jaren van hele matige winters. Ondanks dat het ook ongemak kan geven waan ik mij toch even in een sprookje! Het ANE is geen sprookje! Wij maken ons, samen met jou, sterk voor het meer benutten van ervaringskennis en het gelijkwaardiger inzetten van ervaringsdeskundigen in Amsterdam. We hebben in januari al weer heel wat gedaan om onze doelen te bereiken (lees hieronder) en we gaan door!  

“Kick-off 2021” zeer geslaagde start van het nieuwe jaar!

Met bijna vijftig bezoekers en een afwisselend programma trapte ANE op 20 januari het nieuwe jaar af. Nadat de kwartiermakers van het ANE de doelen voor 2021 toelichtten, presenteerde Matthijs een petje op / petje af quiz waarbij de deelnemers o.a. allerlei weetjes over de kwartiermakers te weten kwamen. De borrel naderhand leek bijna een echte live borrel. Lees het verslag. Er kwamen veel tips en wensen naar voren van mensen die actief een steentje aan het ANE willen bijdragen. Bijvoorbeeld door mee te doen in de Kringen (werkgroepen). Wil jij dat ook? Mail dan naar info@amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl.

Verslag college “Erfelijkheid van armoede”

Donderdag 28 januari presenteerden we het college “Erfelijkheid van armoede”. Famke, Martin en Alex maakten aan 68 deelnemers op indringende wijze duidelijk wat het betekent om in armoede op te groeien en welke patronen je kunt krijgen. De aanwezigen, veelal ambtenaren en zorg- en hulpverleners, waren dan ook zeer geïnteresseerd in hoe je op een gelijkwaardige manier mensen met generatiearmoede problemen kunt ondersteunen. Ze kregen veel tips. Lees het verslag en of bekijk het college.  

Over de ANE colleges

Het thema van een college raakt altijd het benutten van ervaringskennis, en het is een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Heb je tips of ideeën voor een leuk, inspirerend of leerzaam college mail dan naar info@amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl.

Eerstvolgende colleges

Donderdag 25 februari 2021 “Coöperatieve samenwerking in Ethiopië, hoe werkt dat?” Inschrijven

Donderdag 25 maart 2021 – onderwerp volgt nog –

Donderdag 29 april “Inzet van ervaringskennis en/of ervaringsdeskundigheid door mensen met een lichamelijke beperking” Inschrijven

“Leerlijn Buurtteams” van start gegaan bij de Vrijwilligersacademie!

Afgelopen december is een nieuwe groep ervaringsdeskundigen van start gegaan in de “Leerlijn Buurtteams”. Het ANE maakte kennis met een paar deelnemers en docent Joep Holten. Lees het verslag.

Onderwerp ervaringsdeskundigheid op de agenda bij de lunchbijeenkomst “West draait door…” voor alle ambtenaren in Amsterdam West

Op 21 januari stond het thema ervaringsdeskundigheid op de agenda bij de lunchbijeenkomst van de ambtenaren in Amsterdam West. Onder andere Martin Hamelink, Patrick Theunissen en Daan Neeleman legden grote groep geïnteresseerde ambtenaren uit waardoor het ANE ontstaan is en wat de toegevoegde waarde van ervaringskennis is in het contact met de Amsterdammer. Lees het verslag.  

Stukje Luciën tijdens de kerstbingo

Ter afsluiting van het jaar 2020 organiseerde het ANE een kerstbingo. De bingorondes werden afgewisseld met persoonlijke, ontroerende stukjes van de deelnemers. Luciën las een tekst voor:

Omdat er is, wat ik je wens
Omdat het kan
Omdat er is
Er is wat was
Er is wat niet meer is
Omdat er nog wat is
Er is nog iets
Omdat het nog moet komen
Omdat ik er constant over moet dromen, het
er is in mijn dromen
Er is een misverstand

Tot binnenkort op een van onze bijeenkomsten of tot mails.

Mede namens Dini, Odette, Marcella, Astrid, Reinier, Esmeralda, André, Martin, Martin en Berend,

Een hartelijke en warme groet,

Matthijs Post

Communicatie en Organisatie Amsterdams Netwerk Ervaringskennis (ANE)

Website | Linkedin | Twitter | Tamtam

Wil je geen post meer van het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis krijgen meld je dan af door een e-mail te sturen naar matthijs.post@amsterdam.nl