Oproep Gemeente Amsterdam: ANE draagt bij aan een betere dienstverlening door klantmanagers!

De Community of Practice ‘Gewogen Maatwerk’ 

Ontvang je een bijstandsuitkering, dan ben je behoorlijk afhankelijk van je klantmanager. Hij of zij staat wellicht altijd voor je klaar en helpt je waar nodig… Of juist niet en je voelt je niet gehoord of serieus genomen. Kortom, het maakt best veel uit wie je als klantmanager treft. En dat klopt natuurlijk niet. Elke klantmanager zou zijn of haar cliënten goed en professioneel moeten kunnen helpen. En dat vraagt vakmanschap!

Wil jij bijdragen aan het vakmanschap van klantmanagers? Dat kan!

Amsterdam doet namelijk mee aan de Communty of Practice ‘Gewogen Maatwerk’. Kern is dat vakmanschap van de klantmanager zou moeten gaan om ‘dingen die we weten’ en niet om ‘dingen die we vinden’. Meer daarover lees je hier.

Naast Amsterdam doen ook vijf andere gemeenten mee (Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Tilburg en Rivierenland), de beroepsvereniging SAM (de beroepsvereniging voor uitvoerders in het publieke sociaal domein), DIVOSA (de vereniging van en voor gemeenten binnen het sociaal domein) en enkele hogescholen en kennisinstituten (waaronder TNO).

In een ‘Community’ gaan deze partijen samen werken aan het vakmanschap van klantmanagers. Vanuit ANE en de Participatieraad WPI doen hier ook Amsterdamse uitkeringsgerechtigden aan mee. Met als uiteindelijk doel dat uitkeringsgerechtigden beter geholpen worden aan een eerlijke kans op een waardevol leven, waarvan – indien mogelijk – werk onderdeel uitmaakt.

Wil jij ook meedoen? Dat kan!

Vanuit het principe ‘de drie kennisbronnen’ (wetenschappelijke kennis, praktijkkennis én ervaringskennis), worden drie thema-werkgroepen samengesteld:

  • cliënt centraal
  • professionele organisatie
  • leidende principes.

Samen vormen die dus de ‘Community of Practice’. Deze thema-werkgroepen komen een aantal keer per jaar bijeen om de praktijk te bespreken. Voor elk van deze themagroepen worden ervaringsdeskundigen van harte uitnodigd deel te nemen. Hoe meer hoe beter!

Lees hier meer over de drie thema’s

Geïnteresseerd?
Mail, bel of app even met Berend voor meer informatie:

  • Berend de Groote, gemeente Amsterdam
  • Mobiel 06-15098020
  • E-mail b.de.groote@amsterdam.nl
  • Werkdagen: maandag t/m donderdag

 

Naar de inhoud springen