Vacature: Betaalde functie (zzp)

Ervaringsdeskundige voor programma Amsterdam Vitaal & Gezond

Cliëntenbelang Amsterdam is op zoek naar een ervaringsdeskundige die als zelfstandig professional (zzp’er) wil bijdragen aan het programma Amsterdam Vitaal & Gezond.

Amsterdam Vitaal & Gezond is een samenwerkingsverband van Gemeente Amsterdam, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, Sigra, Cliëntenbelang Amsterdam en Elaa. Wij werken samen om ervoor te zorgen dat de inwoners van Amsterdam in de toekomst een vitaal en gezond leven kunnen leiden. We streven ernaar dat iedereen toegang heeft tot goede en betaalbare ondersteuning en zorg. Ook willen we de groeiende gezondheidsverschillen in Amsterdam verminderen. Het programma heeft de volgende ambitie: In 2040 hebben alle Amsterdammers gelijke kansen op een goede gezondheid. En kwetsbare groepen hebben er 10 gezonde levensjaren bij.

Samen met diverse organisaties en partijen in de stad bundelen we onze krachten om de zorg en het welzijn voor kwetsbare groepen te verbeteren. Essentieel hierbij zijn samenwerking en het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Deze gezamenlijke inspanningen vinden plaats via beleidstafels, ook wel coalities genoemd. In elke coalitie werken bestuurders, beleidsmakers, professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers samen om verbeteringen en uitdagingen in de stad aan te pakken.

We richten ons op zes themacoalities: mentale gezondheid, jeugd en gezin, ouderen, chronisch zieken, acute zorg en groei van de stad. Binnen deze coalities worden diverse thema’s behandeld die van belang zijn voor de inwoners van Amsterdam. Door deze gezamenlijke inspanningen en gerichte aanpak streven we ernaar de kwaliteit van zorg en welzijn in de stad te bevorderen.

Wat je gaat doen

Als ervaringsdeskundige werk je actief samen met een beleidsmedewerker van Cliëntenbelang Amsterdam en andere professionals binnen een coalitie om veranderingen te realiseren.

Jij kunt de stem van de Amsterdammer, cliënten, patiënten en hun naasten vertegenwoordigen en draagt bij aan het integreren van verschillende perspectieven.

Wie je bent

• Je bent inwoner van Amsterdam.

• Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om verschillende perspectieven te verbinden.

• Je hebt analytisch denkvermogen en het vermogen om complexe beleidskwesties te begrijpen en te doorgronden.

• Je bent comfortabel om actief deel te nemen aan overleggen met grote partijen.

• Je kunt werken in een politiek-gevoelige omgeving en om kan omgaan met verschillende belangen en standpunten.

• Je kunt eigen ervaringen én die van anderen kunnen vertalen naar concrete aanbevelingen en actiepunten voor beleidsmakers en organisaties.

• Het adviseren van professionals binnen de gemeente op basis van jouw expertise en ervaring

• Het bijdragen aan de ontwikkeling, evaluatie en verbetering van het programma.

• Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van beleidsbeïnvloeding en lobbywerk.

• Je hebt in een cursus of opleiding vaardigheden geleerd om kennis van persoonlijke en collectieve ervaringen deskundig en functioneel in te zetten.

Wat wij bieden

• De mogelijkheid om jouw kennis en ervaring in te zetten binnen het programma en bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en welzijn van Amsterdammers.

• Een opdracht van 40 uur verdeeld over het komende jaar. Dit is exclusief begeleiding, training en intervisie.

• Flexibiliteit in je inzet en de mogelijkheid om je expertise verder te ontwikkelen.

• Ondersteuning in je rol als ervaringsdeskundige bij het programma.

• Een uurtarief van max. 45 euro per uur, inclusief btw.

Heb je interesse?

Ben jij de ervaringsdeskundige die wij zoeken? Voor vragen en aanmeldingen kan je terecht bij Merel van Wetering, via m.vanwetering@cliëntenbelangamsterdam.nl of 06-39827675. We kijken er naar uit om van je te horen!


Wat doet Cliëntenbelang Amsterdam?

Bij Cliëntenbelang draait het om samenwerken met jou voor een gezonder Amsterdam! Doe mee en maak een verschil.

Bij Cliëntenbelang Amsterdam staan we klaar voor de Amsterdammers, patiënten, cliënten en hun naasten. Samen met partners in de stad zetten we ons in om de gezondheid en leefbaarheid in Amsterdam te verbeteren. Ons doel is om samen met jou en anderen een positieve impact te hebben op het welzijn van de gemeenschap. We zijn ervan overtuigd dat iedereen een waardevolle stem heeft, en daarom moedigen we samenwerking aan!

Ga naar de inhoud