coöperatief ondernemen met ervaringskennis

Kunnen we samen werk maken van ervaringsdeskundigheid? De oorspronkelijke gedachte voor zeggenschap en gezamenlijk ondernemerschap kwam niet uit de lucht vallen. Met de opgedane ervaring in de coöperatie ANE hebben we het netwerk benaderd om hier nog een keer goed over na te denken. Vorig jaar hebben we een aantal sessies georganiseerd rond de vraag:

  • Wat is er nodig voor mensen om zich professioneel en betaald als ervaringsdeskundige in te zetten, vanuit een organisatie waarin zij zelf eigenaar zijn? 

Hier vind je een verslag van de uitkomsten. Conclusie was om te gaan werken aan de blauwdruk voor de bouw van een ‘probeerhuis’ – voor iedereen die wil ondernemen lid kan worden, en daarin samen kan ondernemen.

Een Probeerhuis?

Het idee van een “probeerhuis” is ontstaan en een kleine groep mensen heeft de uitkomsten uitgewerkt. Hierbij nodigen we je van harte uit voor een nieuwe bijeenkomst waarin deze uitwerking gepresenteerd wordt op:

  • woensdag 12 april om 16.00 uur

We kijken ernaar uit en zijn nieuwsgierig naar jullie reacties! Er is beperkt plek dus fijn als je laat weten of je erbij bent. Dat kan via dit formulier

Ga naar de inhoud