Jaap Kemkes, zakelijk ondersteuner van het ANE

Jaap Kemkes ondersteunt ANE in de komende maanden zakelijk. Jaap zet zich vaker in voor vrijwilligersorganisaties en organisaties die ervaringsdeskundigheid voorop zetten. Zo was hij onder andere interim manager bij RCO de Hoofdzaak in Alkmaar, zakelijk ondersteuner bij het Cliëntenbelangbureau in Dordrecht en bestuurslid bij Team ED. In Amsterdam werkt hij o.a. ook als freelancer voor De Omslag en de Vrijwilligersacademie.
Jaap zet zijn ervaring in om ANE als organisatie krachtig en slagvaardig te maken. Volgens Jaap laat het ANE als netwerk met haar leden en partnerorganisaties goed zien wat de bijdrage is van ervaringskennis en ervaringsdeskundigen.

Bijvoorbeeld: hoe sluiten de nieuwe buurtteams aan op de leefwereld? “Het vinden van die antwoorden en het delen daarvan is een belangrijke taak van ANE”, aldus Jaap. “Dat kunnen de ervaringsdeskundigen van ANE en de andere netwerkleden prima.”

Daarnaast is het nu ook belangrijk dat de organisatie zich goed organiseert als coöperatie en als netwerk. Dat betekent: heldere werkafspraken maken, de interne en externe communicatie goed regelen, organiseren en verantwoorden van projecten, en de eigen administratie opzetten en bijhouden. Daar gaat Jaap het bestuur en de Ledenraad de komende periode in ondersteunen. Jaap zal ook een voorstel doen hoe ANE dit voor de komende jaren het beste kan regelen. Er zal een vorm van bureauondersteuning moeten komen: hoe kan dat het beste worden geregeld?

Naar de inhoud springen