Nieuw ANE college generatiearmoede donderdag 28 januari 15u-16u30

–Wo 27 januari: Het college is zo goed als vol–

Wij zijn zeer verheugd je te kunnen uitnodigen voor het ANE college over generatiearmoede: “Erfelijkheid van armoede” met sprekers Famke ten Brinke en Martin Pragt (ervaringsdeskundige).

Wat: ANE College “Erfelijkheid van armoede”
Wanneer: Donderdag 28 januari 2021  15u-16u30
Waar: ZOOM (link krijg je na aanmelden)

Wij zijn zeer verheugd je te kunnen uitnodigen voor het ANE college over generatiearmoede: “Erfelijkheid van armoede” met sprekers Famke ten Brinke en Martin Pragt (ervaringsdeskundige). Famke en Martin hun missie is om mensen meer bewust te maken van wat het is als je in armoede opgroeit en hoe dat je leven beïnvloedt. En mensen en organisaties te leren hoe uit de vicieuze “armoede” cirkel te komen. Om daarmee de systemen en mechanismen die uitsluiting op grond van armoede veroorzaken, te veranderen. “Een opgeleide ervaringsdeskundige weet wat armoede echt met je doet. Ze herkennen de ander in generatiearmoede en spreken de taal van de ander, verbaal en non-verbaal”, aldus Famke en Martin op hun website www.sterkuitarmoede.nl.

Bij armoede denk je al snel aan geld. Maar de problematiek voortkomend uit het opgroeien in armoede is veel breder en complexer. Het is bijvoorbeeld ook een groot verschil of je uit een familie komt die al generaties lang armoede kent of dat je door omstandigheden armoedig bent geworden.

Hoe zit dat dan? Martin en Famke leggen het uit.

Na hun presentatie zullen we in groepen uiteengaan en discussiëren over een aantal stellingen.

Op hun website staan ook interviews en filmpjes om een beeld te krijgen waarover het gaat. Kijk daarvoor hier.

Wat: ANE College “Erfelijkheid van armoede”

Wanneer: Donderdag 28 januari 2021  15u-16u30

Waar: ZOOM (inschrijving gesloten door maximale aantal deelnemers bereikt)

Wie weet tot donderdag 28 januari!

Ga naar de inhoud