Opdracht van de gemeente – ANE draagt bij aan de ontwikkeling en inzet van ervaringsdeskundigheid in buurtteams

ANE draagt bij aan de ontwikkeling en inzet van ervaringsdeskundigheid in buurtteams

Al geruime tijd is het ANE betrokken bij de inzet van ervaringsdeskundigheid in buurtteams. Dat was via inkoop, inzet in de Verbondsteams en bijdragen aan het werkkader voor de buurtteams, waar het ervaringsdeskundigheid betreft met een advies en bijsluiter.

Wij zijn heel blij te kunnen delen dat ons voorstel voor het ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid in de nieuwe buurtteams in Amsterdam is aangenomen.

Vanuit het ANE netwerk gaan we aan de slag met de opdracht van de gemeente om samen met de gemeente, de buurtteamorganisaties, hun partners én ervaringsdeskundigen, bij te dragen aan een sterke positie van ervaringsdeskundigheid in de buurtteams.

In de nieuwe buurtteams die starten, gaan ook ervaringsdeskundigen werken. Omdat dit een (relatief) nieuwe functie is voor alle betrokkenen, is het belangrijk om tijd te maken voor kennisontwikkeling. ANE gaat zich inzetten op:

  1. het versterken van ervaringsdeskundigen werkzaam in buurt- en wijkteams
  2. het ontwikkelen van praktijkkennis ‘ervaringsdeskundigheid in buurtteams’
  3. verbinding maken met de buurtteamontwikkeling in Amsterdam.

Wat gaan we doen?

ANE gaat hiervoor een gezamenlijk en vooral praktisch “bondgenootschap” organiseren.  Dat doen we door middel van regelmatige (intervisie) bijeenkomsten voor ervaringsdeskundigen die aan de slag zijn in de buurtteams, maar ook voor alle betrokkenen (andere professionals, (buurtteam)organisaties, en gemeente):

  • Een stedelijke intervisiegroep “ED in buurtteams”;
  • De kring bondgenoten “ED in buurtteams”, in de vorm van netwerkbijeenkomsten;
  • Focusgroepen om met elkaar te onderzoeken wat er in de stad gebeurt en nodig is om ervaringsdeskundigheid optimaal te benutten.

Meer informatie of contact

Contactpersoon voor de activiteiten voor de buurtteamontwikkeling is op dit moment Reinier Schippers (06 5195 1888). Hij is bereikbaar via info@amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl.

We informeren jullie graag middels onze nieuwsbrief. Inschrijven kan via een mail naar info@amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl met het verzoek voor de nieuwsbrief.

Wil je meer lezen over de buurtteams in Amsterdam kijk dan op de algemene website over buurtteams in Amsterdam: Buurtteam Amsterdam | Ondersteuning voor iedere Amsterdammer

Ga naar de inhoud