Gezocht voor de week van de Gezonde en Kansrijke Start

Heb jij een kind gekregen terwijl je te maken had met armoede, schulden, te weinig eten, dakloosheid of slechte woonomstandigheden? En wil je je ervaringen met die eerste levensjaren delen met verloskundigen, kraamzorg, jeugdverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, gemeente, managers en beleidsmakers? Dan zoeken we jou voor verschillende bijeenkomsten tijdens de week van de Gezonde en Kansrijke Start van 10-14 oktober. mail naar gks@amsterdam.nl. Lees meer….

Programma Gezonde en Kansrijke start

Het programma Gezonde en Kansrijke start van de GGD Amsterdam wil dat elke Amsterdamse baby goed kan groeien en ontwikkelen. Dit is nu niet het geval: er worden teveel kinderen geboren in omstandigheden van armoede en bestaansonzekerheid: gezinnen met te weinig inkomen, schulden, die niet genoeg te eten hebben, dakloos zijn of een ongeschikte woning hebben, de eigen bijdragen voor zorg niet kunnen betalen, etc. 

De problemen van deze gezinnen zijn niet altijd zichtbaar voor de buitenwereld. En het is voor buitenstaanders moeilijk om te begrijpen wat de aanhoudende zorgen betekenen voor een gezin met ongeboren of heel jonge kinderen. Hulpverleners, zorgverleners en gemeente weten vaak niet hoe ze kunnen helpen. 

Daarom organiseren we een themaweek over bestaansonzekerheid bij (aanstaande) ouders tijdens de zwangerschap, baby en peutertijd. Voor deze week zoeken we Amsterdamse vaders en moeders die dit ervaren hebben en die willen vertellen hoe dit voor hen was.

Tijdens verschillende bijeenkomsten brengen we ervaringsdeskundigen samen met mensen die in hun werk te maken hebben met bestaansonzekerheid. Om te leren over wat helpt en wat juist niet? Welke ideeën, vragen of boodschap heb jij voor zorgverleners, hulpverleners, WPI, gemeente, managers, beleidsmakers en wetenschappers als het gaat om mensen met bestaansonzekerheid, die graag een kind willen, zwanger zijn of een klein kind hebben? 

We zoeken ervaringsdeskundigen voor een aantal onderdelen in deze week, voornamelijk op donderdag 13 oktober in de middag.


De rollen die we zoeken zijn iemand die (op het podium) zijn/ haar verhaal komt vertellen. Daarnaast zoeken we een aantal mensen (5-10) om in verschillende werkgroepjes mee te praten. Je deelname wordt vergoedt, de manier waarop is bespreekbaar. Spreekt dit je aan? Dan horen we heel graag van jou! Mail naar: gks@amsterdam.nl

Ga naar de inhoud