Steun voor de beweging

Het ANE publiceerde een verklaring ‘Stimuleer Ervaringsdeskundigheid’

Aanleiding was de nieuwe inschaling van de functies in buurtteams. In eerste instantie waren de ervaringsdeskundige buurtteammedewerkers daarin niet opgenomen. 

Signaal met 190 steunbetuigingen

De Kring bondgenoten Buurtteams heeft zich gebogen over de consequenties en vond het tijd voor een signaal. Het is echter belangrijk dat ervaringsdeskundigheid een gelijkwaardige positie krijgt. Niet achteraf of als een uitzondering. De 190 steunbetuigingen aan de verklaring bevestigen dat. De verklaring werd ondertekend door een mix van bondgenoten, buurtteammedewerkers en ervaringsdeskundigen. 

Bedankt

Mooi waren alle opmerkingen over het belang van gelijkwaardigheid en de inzet van ervaringsdeskundigen. Meermalen werd gewezen op het coalitieakkoord en de bedoeling van de buurtteams. We zijn blij met zoveel en mooie reacties. Veel dank aan iedereen die de moeite heeft genomen hun stem te laten horen. 

Beweging

ANE is blij met het resultaat. Vooral ook omdat het signaal meteen wordt opgepakt. Het is gehoord bij de gemeente en door de buurtteamorganisaties op de agenda gezet voor het bestuurlijk overleg, met de bedoeling prioriteit te geven aan de inschaling, ook van ervaringsdeskundigen in de teams. En we zijn blij dat de buurtteamorganisaties in gesprek gaan met ‘hun’ ervaringsdeskundigen.

Dat was precies wat we graag hiermee wilden bereiken; dat we de dialoog aangaan en niet wachten, maar dit juist prioriteit geven. Ervaringsdeskundigheid positioneren in de stad is een begin. Maar uiteindelijk een mooi carrièreperspectief voor veel mensen die willen werken in het sociaal domein. 

Aan de praat houden

Wij denken dat deze verklaring ondersteunend is aan de beweging die er al is om het veranderverhaal met ervaringsdeskundigheid te kunnen waarmaken. Het is dus heel erg belangrijk als we deze beweging aan de praat willen houden. Het is misschien niet de gemakkelijke route, maar als we ervoor kiezen in Amsterdam, moeten we doorpakken. En dat doen we graag als bondgenoten in deze stad. 

Download dit verslag

Ga naar de inhoud