Uitnodiging: ANE NETWERKBIJEENKOMST OP 14 DECEMBER!

Op donderdagmiddag 14 december gaan we elkaar weer live ontmoeten onder het motto Wie is het netwerk? Laat jezelf zien als bondgenoot! We nodigen je van harte uit om mee te doen zodat we van elkaar bij kunnen leren. 

Tijdens deze bijeenkomst gaan we delen in de laatste ontwikkelingen, nieuwe kringen, inzichten en inspiratie. Bondgenoten krijgen de gelegenheid om met een eigen workshop te laten zien wie ze zijn en wat ze doen in het ANE.

Er hebben zich veel mensen aangemeld om een workshop te geven en het brede programma is inmiddels bekend. Voor deelnemers is er nog plek! Je kunt je hier aanmelden.

Programma:

15:00 Welkom

15:15 Paneldiscussie: Meetellen, Samenvooruit & Bondgenoten buurtteams onder leiding van Dini Glas.

15:45 Pauze

16:00 Workshops

Workshop 1, Armoede & Emotie: De focus leggen op de mens achter de schulden en niet op het financiële plaatje. Door Henna Kappar.

Workshop 2, CoP, Iedereen een eerlijke kans op werk: Hoe kunnen we mensen daarbij helpen?  In een ‘Community of Practice’ onderzoeken wetenschappers, sociale dienstmedewerkers én ervaringsdeskundigen samen naar de beste en prettigste manier. Door Djogeeta Hiralall en Berend de Groote.

Workshop 3, Samen Vooruit: Zelfsturend vermogen in de buurt: Stichting Samen Vooruit is een initiatief uit de Indische Buurt. Aan bewoners die steun zoeken wanneer zij te maken hebben met instanties, wordt ondersteuning geboden door ‘Vertrouwenspersonen’ die meestal zelf ervaringsdeskundig zijn. Sinds een aantal jaren worden vertrouwenspersonen opgeleid voor deelnemende buurtorganisaties, nu ook buiten de Indische Buurt. In deze workshop krijg je een beeld hoe dit werkt en hopen wij deelnemers te inspireren om hier ook mee de slag te gaan. Door André van Vught.

Workshop 4, Meetellen: Meetellen Amsterdam is een onderzoeksbureau voor én door mensen die bekend zijn met extra ondersteuning.  Er wordt gewerkt vanuit het principe dat alle stemmen worden gehoord, niet alleen in de (participatieve) onderzoeken die Meetellen in opdracht realiseert, maar ook binnen het team van Meetellen zelf. Hoe werkt dat? Leden van team Meetellen vertellen hierover.

Workshop 5, Kring team bondgenoten: Hoe komen we tot een waardering van ervaringsdeskundigheid die recht doet aan betaalde ervaringsdeskundigen zonder diploma’s, zodat zij niet meer ‘onderaan’ hoeven te beginnen? En hoe zorgen we dat de ervaring en opgedane kennis die zij inzetten, passend beloond worden? Hans Cremers (HvA) is een van de initiatiefnemers van het ‘skills paspoort’ en vertelt daarover, waarna we in gesprek gaan over de praktijkervaringen. Presentatie: Marc Rakers en Jeslin Heinze.

Workshop 6, Écht inclusief: Jette Bolle is beleidsmedewerker Toegankelijkheid en Inclusie bij de gemeente Amsterdam en Eric Groot Kormelink is beleidsmedewerker Toegankelijkheid voor Cliëntenbelang Amsterdam. In deze workshop zullen Eric en Jette vertellen over hun werk en het betrekken daarbij van ervaringsdeskundigen, en jullie uitnodigen om mee te denken over het verbeteren van inclusiviteit in de stad.

16:50 Impressie & afsluiting

17:00 Netwerkborrel!

Locatie: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam

Ga naar de inhoud