Buurtteams Bondgenoten

Kartrekkers:
Reinier Schippers, Karin Hanekroot

Thema
Ontwikkeling van de rol en positie van ervaringsdeskundigen in de Amsterdamse buurtteams.

Onderteken jij de verklaring “stimuleer ervaringsdeskudigheid?

We vinden het belangrijk dat ervaringsdeskundige buurtteammedewerkers gelijkwaardig worden opgenomen worden in de ABC functie indeling voor buurtteams. Als jij dat ook vindt, neem dan even de tijd om de verklaring mede te ondertekenen. Klik hier om de verklaring te ondertekenen

Kring

Vanuit het ANE netwerk zijn we aan de slag met de opdracht van de gemeente om samen met de gemeente, de buurtteamorganisaties, hun partners én ervaringsdeskundigen, bij te dragen aan een sterke positie van ervaringsdeskundigheid in de buurtteams.

In de nieuwe buurtteams werken ook ervaringsdeskundigen. Omdat dit een (relatief) nieuwe functie is voor alle betrokkenen, is het belangrijk om tijd te maken voor kennisontwikkeling. ANE gaat zich inzetten op:

  1. het versterken van ervaringsdeskundigen werkzaam in buurt- en wijkteams
  2. het ontwikkelen van praktijkkennis ‘ervaringsdeskundigheid in buurtteams’
  3. verbinding maken met de buurtteamontwikkeling in Amsterdam.

Wat gaan we doen?

ANE gaat hiervoor een gezamenlijk en vooral praktisch “bondgenootschap” organiseren.  Dat doen we door middel van regelmatige (intervisie) bijeenkomsten voor ervaringsdeskundigen die aan de slag zijn in de buurtteams, maar ook voor alle betrokkenen (andere professionals, (buurtteam)organisaties, en gemeente):

  • een stedelijke intervisiegroep ED in buurtteams
  • de kring bondgenoten ‘ED in buurtteams’, in de vorm van netwerkbijeenkomsten.
  • focusgroepen om met elkaar te onderzoeken wat er in de stad gebeurt en nodig is om ervaringsdeskundigheid optimaal te benutten.

Meer informatie of contact

Contactpersoon voor de activiteiten voor de buurtteamontwikkeling is Reinier Schippers (06 5195 1888). Hij is bereikbaar via info@amsterdamsnetwerkervaringskennis.nl.

Advies aan de gemeente Amsterdam
ANE adviseert en draag bij aan de ontwikkeling van het werkkader voor buurtteams met betrekking tot de ervaringsdeskundige buurtteam medewerkers. Daarbij bouwen we voort op de ervaring die eerder werd opgedaan en het advies (februari 2022) aan de gemeente. Zie hier de eerdere versie van het advies (september 2020) aan de gemeente.
Naar de inhoud springen